Produkter och tjänster

Kontorsergonomi

Vi coachar dig på din kontorsarbetsplats så att du förstår sambandet mellan eventuella besvär - eller om du vill förebygga besvär, och hur du arbetar.Du får råd och hjälp med personliga inställningar på din kontorsarbetsplats samt hjälp att skaffa ergonomiska kontorshjälpmedel om så önskas. Skriftlig rapport lämnas med rekommenderade åtgärdsförslag till din arbetsgivare som en del i systematiskt arbetsmiljöarbete.

Ergonomisk riskbedömning

Kartlägger var i organisationen belastningsskador/sjukdomar finns och får störst konsekvens. Verktyg AFS 2012:2 Belastningsergonomi, AFS 1998:1 Arbete vid bildskärm, AFS 2001:1 Systematisk arbetsmiljöarbete osv används. Skriftlig rapport lämnas med rekommenderade åtgärdsförslag.

Ergonomiutbildning

Ökar förståelse för hur belastningsskador uppstår, minskas och kan förhindras. Utbildningen skräddarsys utifrån deltagarnas tidigare kunskap och vilken målgrupp som utbildningen avser.

Synergonomi

Som specialist inom synergonomi och medlem i SNIS=synergonomernas nätverk samt medlem i EHSS utförs synergonomiska riskbedömningar för att förebygga ohälsa alternativt hålls utbildning i synergonomi på kundens begäran.

Ergonomicoachning

Individuell personlig ergonomicoachning i arbetsteknik, arbetsrörelser, arbetsställningar, lyft, koordination och där ergonomiska råd lämnas för att minska risk för belastningsskador.

Individanpassade skoinlägg från Team Olmed: Formgjutna iläggsulor

Gånganalys och utprovning av individanpassade fotbäddar /formgjutna sulor i arbetsskor/sportskor eller allroundskor i samarbete med ortopedtekniker på Team Olmed. EVA-material.

Comfortho iläggsula

Komfort inlägg som ger ökad komfort och minskar belastningen Finns för högt, normalt eller lågt valv efter dina behov, men som inte korrigerar felställning med avlastar hålfot och häl.

Kontorshjälpmedel

Den ergonomiska Back App-stolen från Norge kan ni nu beställa från ERGONOMEVA samt kontorshjälpmedel som mousetrapper, underarmstöd, dokumenthållare, fotstöd etc

Referenser

Castellum

"På Castellum i Örebro vill vi ha frisk och glad personal. Vi har därför valt att satsa på arbetsmiljön och har utbildat våra fastighetsansvariga i en god arbetsteknik och ergonomi för att de skall undvika belastningsskador och vibrationsskador i sitt arbete. Vi har också utbildat anställda på kontoret i bra ergonomi vid bildskärmsarbete och hur vi kan ställa in våran kontorsutrustning och belysning på bästa sätt för att hålla oss friska på jobbet. Vi har varit jättenöjda med ERGONOMEVA som arbetsmiljöleverantör och rekommenderar henne varmt till andra kunder då hon har stort engagemang och kompetens samt arbetar pedagogiskt"

Per Gawelin, Region-VD Castellum


CAB Group

"Vi på CAB Group AB har, sedan 2012, valt att samarbeta med Ergonomeva när det gäller ergonomiska förbättringar för anställda i vår verksamhet i Örebro. Syftet är att minska risken för belastningsskador vid bildskärmsarbete för våra anställda. Vi genomför dessutom, som en introduktion i god arbetsmiljö vid bildskärmsarbete, ergonomi coachningar alternativt ergonomiutbildning för nyanställda. Vi är mycket nöjda med det arbete som utförts och kan varmt rekommendera Ergonomeva som ergonomileverantör."

Sofia Fält, HR Partner CAB Group AB


Arbesko

"Vi på Arbesko kundtjänst använder ofta Ergonomeva som bollplank till frågeställningar vi får till oss från kunder med diverse fotproblem. Hon ger oss tips och rekommendationer som vi kan förmedla till kunden eller så tar Eva kontakt med kunden själv om vi så önskar. Titt som tätt bokar vi också in Ergonomeva att följa med oss ut på studiebesök hos kund eller att hålla utbildning när vi har kundbesök hos oss. Det ger ett stort mervärde för kunden/besökaren då vi både med Evas hjälp kan berätta om belastningsskador samtidigt som vi kan berätta om vikten att bära rätt sorts arbetsskor till rätt yrke. Vi har också vid ett par tillfällen beställt ergonomigenomgång för kundtjänst av ERGONOMEVA. Vi har då fått en intressant föreläsning om att arbeta vid bildskärm med efterföljande genomgång av arbetsplatsen för varje individ. Ergonomeva är professionell, sakkunnig och förtroendeingivande."

Mia Östin, kundservicechef ARBESKO AB


ICA Nära

"Vi på ICA Nära Eko i Örebro har haft utbildning av ErgonomEva i praktisk och teoretisk ergonomikunskap för våra anställda. Upplägget med kombinerad teori i ergonomi och praktiska övningar i butiken har varit givande, för att sedan reflektera och utvärdera sättet vi arbetar på och på så vis hitta förbättringar. Vi var jättenöjda med ErgonomEva som leverantör."

Per Watz, Butikschef ICA Nära Eko


CAR-O-LINER

"När Car-O-Liner 2016 startade produktutvecklingen av punktsvetsmaskinen CTR9 var en av målsättningarna att förbättra produkten ergonomiskt och på så sätt minska risken för belastningsskador för våra slutanvändare, plåtslagarna. Anledningen till att vi valde Ergonomeva på Ergo Innovation var för att vi där erbjöds EOS-metoden, en produktutvecklings metod som säkerställde att ergonomiska kriterier bibehölls genom hela utvecklingsprocessen (2016-2018). EOS metoden utgår från användarens arbetsmetodik, så plåtslagare kan arbeta med reducerad risk för framtidabelastningsskador. Vi är ett globalt företag och vi är noga med att anlita konsulter med hög kompetens och professionalitet, samt har möjligheten att täcka andra länder än Sverige i sin profession. Vi anlitade Ergo Innovation och Eva därför hon är Certifierad Eur.Ergonom som granskats utifrån International Ergonomics Association (IEA) och hon har lång och gedigen erfarenhet. Eva har gjort en grundläggande analys av användningen av vår existerande punktsvetsmaskin hos 3 st slutkunder i Sverige, samt deltagit aktivt i vår utvecklingsprocess med att utforma ergonomiska funktioner, handhavande och även design. Vi är väldigt nöjda med Eva och EOS metoden. Den gav oss verkligen skillnaden i design, samt bidrog till nyutveckling av nya produktegenskaper. Tack vare vårt fokus på ergonomin under hela utvecklingsprocessen och i vår marknadsföring har vi sett en tydligt ökad försäljning."

Sören Mellgren, Teknik & Produktchef Car-o-liner